ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/08/2018

АСФАЛТИРАН ЛОКАЛНИ ПУТ У БАКОТИЋУ

 

МАГЛАЈ, 10. АВГУСТА /СРНА/ - У маглајском српском повратничком насељу Бакотић асфалтирано је 850 метара локалног пута за шта су 65.000 КМ обезбиједили некадашњи мјештани, уз подршку града Добоја и федералне општине Маглај.

 

Иницијатор ових инфраструктурних радова је одборник у Скупштини града Добој Сретко Ђурковић, који је рекао новинарима да то представља почетак оснаживања овог повратничког краја, у оквиру пројекта "Срцем за Бакотић", с циљем мотивисања расељеног становништва да се врати на огњишта и обнови имања.

Он је навео да је идеја проистекла на прошлогодишњем традиционалном Завичајном сабору "Крсно поље-Бакотић-Бочиња-Долац", захваливши што су је препознали некадашњи мјештани, који су се добро снашли у иностранству и сусједном Добоју.

Ђурковић је подсјетио да је у међувремену насут и локални пут у дужини од око 2,5 километра који води до локалитета "молитвиште".

Предсједник обједињених мјесних заједница Крсно Поље и Бакотић Миленко Петровић указао је на значај асфалтиране дионице, гдје су јуче завршени радови.

Он је подсјетио да се на ово подручје од пријератних 5.500 становника вратило свега 110 породица са 250 становника старије доби, "с обзиром на то да су се млади поново раселили, јер као повратници нису стекли право на запошљавање".

Петровић је нагласио да у овом насељу постоји потреба за увођењем расвјете у дужини од 5,5 километара, као и за наставком изградње Дома културе, за чију прву фазу је Влада Републике Српске 2016. године издвојила око 50.000 КМ.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: