ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет10/08/2018

ТАЛИБАНИ ПРЕУЗЕЛИ КОНТРОЛУ НАД ДИЈЕЛОВИМА ГАЗНИЈА

 

ГАЗНИ, 10. АВГУСТА /СРНА-Ројтерс/ - Талибани преузели дијелове центра града Газни у централном дијелу Авганистана, гранатирајући насељена и пословна подручја, саопштили су званичници.

 

Напад на стратешки град, који се налази на главној рути између пријестонице Кабула и јужног дијела Авганистана, демонстрирао је снагу талибана у периоду појачаних спекулација о могућем прекиду ватре током муслиманског вјерског празника овог мјесеца.

Званичници наводе да су обрачуни авганистанских снага са талибанима почели током протекле ноћи и да су натјерали власти да затворе ауто-пут који повезује Газни са Кабулом.

"Талибани гађају територију у близини насељених и пословних подручја. У посљедњих осам часова није прошао ниједан минут тишине", изјавио је званичних Владе у Газнију, чије име није објављено.

Други званичник рекао је да је превише опасно за мјештане да напусте куће и да тренутно не располаже подацима о жртвама.

Он каже да је немогуће изаћи из кућа да би се помогло рањенима и склонила тијела жртава.

Портпарол талибана Забинулах Муџахид саопштио је да су милитанти преузели контролу над појединим дијеловима града и да је убијен велики број људи.