ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/08/2018

ИЗЕТБЕГОВИЋ ДА ПОШТУЈЕ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ

 

БЕОГРАД, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је данас бошњачком члану Предсједништва БиХ Бакиру Изетбеговићу да је "готово с тим да је БиХ унитарна земља", те га позвао да поштује Републику Српску и права Хрвата.

 

Поводом Изетбеговићеве изјаве да је Дачић "Милошевићев ученик који узалуд покушава да повуче паралеле између Косова и Метохије и Републике Српске", он је истакао да "Изетбеговић воли да наступа на такав начин" и да нема ништа против тога да свако изнесе своје мишљење.

"Избори су у БиХ и свако ту гледа неку своју политичку филозофију и маркетинг. Бакире, готово је са тим да је БиХ унитарна држава, поштујте Републику Српску и права Хрвата, ми имамо интерес да живимо у миру", рекао је Дачић за "Прву телевизију".

Дачић је недавно изјавио да је, када је проглашена независност Космета, требало прогласити и независност Републике Српске, а потом је реаговао Изетбеговић, наводећи да "џаба Милошевићев ученик покушава да повуче паралеле" јер је "БиХ ријешена".