ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет10/08/2018

ПООШТРАВАЊЕ САНКЦИЈА МОСКВИ - ОБЈАВА ЕКОНОМСКОГ РАТА

 

МОСКВА, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Москва ће било какве санкције Вашингтона усмјерене ка банкарском пословању третирати као објаву економског рата, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

 

Он је током посјете резервату Кронотски на руском полуострву Камчатка рекао да ће Москва на такве мјере одговорити свим економским, политичким и другим средствима.

"Уколико САД уведу нешто као што је забрана банкарског пословања или употреба неке валуте, третираћемо то као објаву економског рата и мораћемо прикладно да одговоримо, уколико је то потребно. Наши амерички пријатељи не би требало да се заваравају у вези с тим", упозорио је Медведев.

Медведев је подсјетио да Русија има дугу историју "преживљавања" економских санкција и да никада у прошлости није подлегла притиску.

"Наша земља већ стотину година живи под константним притиском који се врши санкцијама", рекао је руски премијер и додао да САД и њихови севезници уводе санкције како би смањили глобалну конкуренцију, као што је то случај са ударом на извоз руског гаса у Европу.

Медведев је подсјетио на чињеницу да САД симултано уводе санкције и Кини и да је циљ Русије да се супротстави увођењу санкција, јавила је "Раша тудеј".

Стејт департмент је у сриједу, 8. августа, представио нове санкције Русији, које ће на снагу ступити 22. августа.

Санкције ће бити уведене због наводне употребе нервног агенса "новичок" у нападу на бившег руског двоструког агента Сергеја Скрипаља и његову кћерку Јулију у енглеском граду Солсберију.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: