ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/08/2018

ЗАВРШЕТАК ОБНОВЕ ПАВИЉОНА ДО ПОЧЕТКА АКАДЕМСКЕ ГОДИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 10. АВГУСTА /СРНА/ - Радови на обнови павиљона "један" и "два" Студентског центра "Никола Tесла" у Бањалуци требало би да буду завршени до почетка академске године у октобру, рекао је данас министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић.

 

Малешевић је рекао да је Влада Српске за обнову ових павиљона, оштећених у олујном навремену крајем прошле године, обезбиједила више од 3,3 милиона КМ, те је изразио очекивање да ће извођач радова испоштовати рокове и додао да ће тражити да се у радове укључи већи број радника, у случају да се процијени да обнова не иде планираним темпом.

"Циљ је да радови буду завршени како је планирано уговором", рекао је новинарима Малешевић, који је данас посјетио павиљоне.

Он је истакао да је задовољан оним што је до сада урађено на обнови.

"Тренутни темпо гарантује да ћемо радове успјети да завршимо на вријеме и ја ћу сваке седмице бар једном да обиђем павиљоне како бих се увјерио како радови напредују", рекао је Малешевић.

Он је додао да ће бити потребно и да се обезбиједе средства за опремање павиљона, јер "студенти заслужују квалитетне услове".

Малешевић је напоменуо да реконструкција подразумијева, између осталог, уређење унутрашњих просторија, водоводних, електричних и инсталација за гријање, као и ватро-дојаве због чега студенти у овим павиљонима неће смјети да пуше у собама.

Директор фирме "Прода-Монт" из Добоја Горан Родић изразио је наду да ће радови на обнови павиљона бити завршени у предвиђеном року, или до 20. октобра.

"На павиљону `два` урађено је готово 90 одсто радова, на ресторану нешто мање као и на павиљону `један`", рекао је Продић и додао да је, евентуално кашњење могуће када је ријеч о павиљону "један", јер су студенти касније напустили тај објекат, него што је првобитно било договорено.

Министарство просвјете и културе Српске потписало је 19. априла уговор о обнови павиљона са фирмом "Прода-Монт" и Републичком дирекцијом за обнову и изградњу која врши стручни надзор над извођењем радова.