ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура10/08/2018

СУТРА "ПАНЧИЋЕВА РЕГАТА"

 

СРЕБРЕНИЦА, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Традиционална туристичко-забавна манифестација "Панчићева регата" биће одржана сутра на акумулационом Перућачком језеру на Дрини изнад Хидроелектране "Бајина Башта".

 

Регату организује Туристичка организација Сребренице, под покровитељством општине.

Директор Туристичке организације Сребреница Бојан Пејић рекао је Срни да су резервисали четири брода, два из Бајине Баште у Србији и два из Вишеграда којима ће учесници регате пловити, а очекује се и већи број учесника са приватним чамцима.

Он је навео да је предвиђено да бродови заплове у 11.00 часова из пристаништа Оштрика у сребреничкој општини и да се плови четири часа, те да је већ продато 250 карата за пловидбу бродовима.

"Ово је једина регата на Дрини гдје се плови узводно. Креће се из Оштрике према кањону Жепе кроз живописни кањон Дрине!", каже Пејић.

Он је невео да је цијена пловидбе 15 КМ, али да је у ту цијену урачуната закуска и освјежење на бродовима, те мајице са логом регате и заједнички ручак за све учеснике по завршетку пловидбе у излетишту Оштрика гдје је и циљ регате.

Осим уживања у пловидби, разгледања живописних предјела и кањона Дрине, те
дружења учесника регате по њеном завршетку планирана су такмичења у скоковима у води и пливању на 80 метара на језеру.

Циљ организовања ове регате је дружење и представљање љепота и туристичких потенцијала ријеке Дрине, Перућачког језера и сребреничке општине. У непосредној близини Перућачког језера су станишта и културе ендемичне "Панчићеве оморике", па је и регата добила име по овом чувеном научнику.