ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/08/2018

РАЈИЛИЋ: ЗАШТИТИТИ ЉУДЕ КОЈИ СУ БРАНИЛИ ГОЛЕ ЖИВОТЕ

 

БАЊАЛУКА, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је Срни да ће најважније институције Српске, прије свега Народна скупштина, морати да заузме став о јавном објављивању имена Срба са списка предсједника Удружења "Мајке Сребренице" Минуре Субашић, те наћи начин да се заштите људи који нису радили ништа друго до бранили голе животе.

 

"Списак које бошњачка политика доводи у везу са догађајима у Сребреници је лажни списак, на којем су на одстрелу људи који су били кувари, возачи, техничка служба... На списку је свако ко је путем прошао кроз тај крај у то вријеме", рекла је Рајилићева, реагујући на одлуку портала "Слободна Босна" да објављује имена са списка од 22.000 људи који је Субашићева у јулу предала њемачком тужиоцу.

Рајилићева је упитала да ли постоји међународни или домаћи суд правде, који ће реаговати у случају Мунире Субашић, када се испостави да већина људи са тог списка није учинила никакав злочин.

"Шта ће се догодити када се докаже да ти људи немају везе са тим злочином и да је Субашићева стваљала људе на списак за одстрел, да не могу слободно да се крећу и да буду годинама на мети правосуђа БиХ, које против Срба води прије свега политичке процесе", упитала је Рајилићева.

Она је додала да је ово угрожавање људи који нису ништа криви и онемогућавање да нормално живе и раде.