ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/08/2018

ВЛАДА УПЛАТИЛА 2,5 МИЛИОНА КМ ЗА ИЗГРАДЊУ ИНФРАСТРУКТУРЕ ЗА ЕЈОФ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је данас да је Влада Српске уплатила 2,5 милиона КМ за изградњу инфраструктуре за Европски омладински олимпијски фестивал /ЕЈОФ/ који ће наредне године бити одржан у Источном Сарајеву и Сарајеву.

 

Давидовићева је навела да је новац, који је уплаћен прије десетак дана, намијењен за изградњу терена на Двориштима на Јахорини, гдје ће бити одржана такмичења у бијатлону, као и за постављање двије ледене плохе, у Источном Новом Сарајеву и на Палама, на којима ће бити организовано брзо клизање, умјетничко клизање и карлинг.

"Средства су уплаћена на рачун Олимпијског центра `Јахорина`, чији ће извођачи то брже урадити јер већ имају искуства", рекла је Давидовићева новинарима у Источном Сарајеву.

Она је нагласила да ће за вријеме ЕЈОФ-а све спортске дисциплине бити одржане у Републици Српској, као што је и планирано.

"Сваке године Влада Републике Српске издвоји одређена средства за Олимпијски центар `Јахорина` за обнављање и уређење скијашких стаза", додала је Давидовићева.