ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика10/08/2018

ЛУЧИЋ: КОШАРАЦ ПОКАЗУЈЕ ЗАВИДНО НЕЗНАЊЕ

 

БАЊАЛУКА, 10. АВГУСТА /СРНА/ - Члан Градског одбора СДС-а Источно Сарајево Мирослав Лучић сматра да предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац поново показује, како каже, завидно незнање, чак толико да "не зна да у Анексу четири Дејтонског мировног споразума стоји име Републике Српске и да га самим тим нико не може оспорити".

 

У саопштењу из СДС-а наводи се да је Лучић, реагујући на данашњу изјаву Кошарца, рекао да му је "жао што Кошарац макар не консултује Крстана Симића јер би онда знао да је Устав БиХ дио међународног споразума и да његове одредбе не могу оцјењивати домаћи судови, па самим тим ни одредбу о називу Републике Српске.

Кошарац је раније данас изјавио Срни да представници "савеза за поразе" нису смјели да се јавно супротставе најављеној иницијативи високог функционера СДА Рамиза Салкића о промјени имена Републике Српске.

"Умјесто осуде Салкићеве иницијативе, Мирко Шаровић обрушио се на изјаву /предсједника Републике Српске/ Милорада Додика да ће за Српску тражити столицу у Уједињеним нацијама. Tо што Шаровић говори јесте класична продаја српских националних интереса и у Републици Српској и у Србији, и то за шаку муслиманских гласова на које он и сви други из 'савеза за поразе' поново рачунају", закључио је Кошарац.