ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет14/08/2018

НА УДАРУ ТРАМП И НАЦИОНАЛНЕ ПОЛИТИКЕ

 

ВАШИНГТОН, 14. АВГУСТА /СРНА/ - Чувени инвестициони банкар Џејкоб Ротшилд незадовољан је економском ситуацијом у свијету, а посебно политиком америчког предсједника Доналда Трампа и сматра да долар губи лидерску позицију.

 

Банкарска породица Ротшилд важи за једног од лидера наднационалног картела и неформалног руководиоца свих тајних одлука свјетских моћника.

Џејкоб Ротшилд је током полугодишњег брифинга у свом инвестиционом фонду критиковао Трампово рушење статуса кво, чији се највећи ефекат види у међународном монетарном и трговинском систему који долар више не сматра доминантном валутом.

Ротшилду посебно сметају трговински рат у којем тренутно битку воде САД и Кина, као и велика криза у еврозони након "Брегзита", те све већи раст националних политичких опција.

Када се све сабере и одузме, Ротшилда највише брине историјски пад властитог бизниса.

За вријеме Трампове администрације, његов "РИТ капитал инвестмент" пао је за рекордних 47 одсто на тржишту дионица, преноси "Спутњик".

Ротшилд упозорава да поједине европске земље улазе у "потенцијално деструктивне" нивое спољног дуга.

Он предвиђа да ће нова тржишта само продубити проблеме, што због растућих камата, што због америчке спољне политике која исцрпљује ликвидност долара.

Џејкоб Ротшил сматра да је једини спас координисани међународни одговор налик новом свјетском поретку, који ће срушити еру популистичких протекциониста, попут Трампа.