ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/08/2018

ЉЕПОЈЕВИЋ: РЕФЕРЕНДУМОМ ОДБРАЊЕН РОЂЕНДАН СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 15. АВГУСТА /СРНА/ - Грађани Републике Српске су на референдуму одбранили рођендан Републике Српске, а у октобру ће одредити њен даљи правац, рекао је вечерас Милан Љепојевић, аутор књиге "Референдум, одбрана Српске".

 

"Грађани Републике Српске у октобру ће одредити даљи правац Српске, односно БиХ - да ли ће то бити унитарна БиХ или ће то бити дејтонска Република Српска", истакао је Љепојевић уочи промоције књиге у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Он је рекао да књига "Референдум, одбрана Српске" не представља напад на БиХ, већ вид одбране дејтонске Републике Српске и Дејтонског мировног споразума.

Љепојевић је навео да књига говори о референдумима у региону и референдуму 25. септембра 2016. године у Српској, а анализира и шири контекст друштвено-историјских односа у вези са српским народом у 20. вијеку.

Један од рецензената књиге Предраг Дамјановић нагласио је да ова књига говори о референдуму као најдемократскијем чину и вољи народа да изрази став.

"Ово што смо стекли требамо сачувати онако како то демократски свијет каже -референдумом. Сигуран сам да ће ова књига многима дати до знања како", сматра Дамјановић.

Књигу "Референдум, одбрана Српске" објавиле су "Независне новине".


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: