ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/09/2018

ДАНАС ОБРАЋАЊЕ ДОДИКА И ПОЛТАВЧЕНКА

 

БАЊАЛУКА, 14. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик и губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко обратиће се данас у Бањалуци представницима политичког, привредног и јавног живота Републике Српске.

 

Обраћање Додика и Полтавченка заказано је у Културном центру Бански двор у 11.00 часова, најављено је из кабинета предсједника Српске.

Свечаном обраћању присуствоваће и предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и премијер Српске Жељка Цвијановић.

Полтавченко је јуче у Бањалуци разговарао са Додиком, који му је уручио Орден Републике Српске на ленти за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању привредне сарадње и политичких односа Српске и Русије.

Додик је након састанка сарадњу са Санкт Петербургом оцијенио као одличну и обимну, уз могућност проширења и на изградњу електрана и у области здравства, те најавио долазак делегације Санкт Петрегбурга у Бањалуку 22. септембра на отварање сјеверног крила Универзитетског клиничког центра Српске.

Губернатор Полтавченко рекао је да је дошао у Бањалуку ради наставка добре сарадње и најавио да ће данас бити потписан меморандум о изградњи каскада хидроелектрана.

"Добро је да се добри пријатељски односи преточе у добре политичке и економске односе", истакао је Полтавченко.

Георгиј Полтавченко је изузетно важна политичка личности, веома високог рејтинга у Русији, што је значајна политичка порука за град Бањалуку и Републику Српску.

Након Полтавченка у посјету Српској 21. септембра стиже министар спољних послова Русије Сергеј Лавров који ће присуствовати освештању темеља српско-руског храма и духовно-културног центра у Бањалуци.