ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/09/2018

БИЛО БИ КОРИСНИЈЕ ДА ЈЕ ИВАНИЋ РЕАГОВАО КАДА ЈЕ ЕРДОГАН МИТИНГОВАО

 

САРАЈЕВО, 13. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић изјавила је да би за Републику Српску и Србе било корисније да је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић реаговао када су у Сарајево долазили предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган или други турски званичници и одржавали предизборне скупове, него што критикује посјету предсједника Србије Александра Вучића.

 

"Нисмо га чули да је тада реаговао, да се одредио према томе да Турска и турски предсједник не треба да воде кампању у БиХ", рекла је Марковићева Срни.

Она је оцијенила да је срамна Иванићева изјава да ће СНСД покушати представити као директну подршку долазак предсједника Србије Александра Вучића 5. октобра у Источно Сарајево.

"Умјесто да се радује, њему је изгледа почело да смета што предсједник Србије Александар Вучић долази у Републику Српску", рекла је Марковићева.

Она је додала да од октобра Иванић неће бити српски члан Предсједништва, па се више неће пуно питати за даље зближавање и учвршћивање веза између Српске и Србије, којих ће након наредних избора бити све више.

На Иванићеву изјаву да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској, Вучић је данас рекао да се лично до сада није мијешао и да не зна на кога је Иванић мислио.

Он је рекао да није чуо "Иванића да је то говорио онима који су се мешали некада раније у изборе у Републици Српској".