ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/09/2018

УСКОРО КОНФЕРЕНЦИЈА О ИЗАЗОВИМА У ПРИВРЕДИ СРПСКЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић најавио је да ће у Бањалуци ускоро бити организована конференција с циљем да се укаже на изазове са којима се сусреће привреда Српске и предложе рјешења за њихово превазилажење.

 

Клокић је рекао Срни да ће закључци са конференције под називом "Привреда Републике Српске 2019-2022 - Дијалог за будућност" представљати добру подлогу за израду програма економских реформи Српске за наредни период.

"Уважавајући искуства и приједлоге које ће изнијети учесници конференције, надамо се да ћемо доћи до зацртаних циљева", рекао је Клокић.

Према његовим ријечима, овакав вид комуникације између институција и пословне заједнице треба да постане пракса, као што је било и у претходним годинама приликом усаглашавања буџета и економских реформи.

"Та конференција, коју организујемо у сарадњи са Унијом удружења послодаваца и Привредном комором Српске, била је предвиђена да се одржи 21. септембра, али је тај термин помјерен због посјете министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова", рекао је Клокић.

У посјету Српској 21. септембра стиже министар спољних послова Русије Сергеј Лавров који ће присуствовати освештању темеља српско-руског храма и духовно-културног центра у Бањалуци.