ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/09/2018

АНЂЕЛКОВИЋ: ИВАНИЋА НИКО НЕ ПЕРЦИПИРА КАО ШТИТ У ОДБРАНИ СРПСКИХ ИНТЕРЕСА

 

БЕОГРАД, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Политички аналитичар Драгомир Анђелковић рекао је Срни да дјелује цинично када српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић пребацује нешто Београду и када пребацује Србији да се она мијеша у послове Републике Српске и БиХ.

 

"Иванић би требало да се запита - зашто у Београду њега нико не перципира као штит који брани српске интересе, већ се са зебњом посматра његово понашање, које је пре у интересу Сарајева, него Бањалуке и Београда", додао је Анђелковић.

Он је оцијенио да Младен Иванић, као српски представник у Предсједништву БиХ, није адекватно реаговао више пута када су српски интереси били угрожени или када је била не само Република Српска, већ и Србија на мети.

"Напросто, понашао се као део сарајевске елите, а не српски представник, коме је пре свега циљ да заштити српске националне интересе. Зато делује сада цинично када Иванић пребацује нешто Београду и када пребацује Србији да се она меша у послове Републике Српске и БиХ", рекао је Анђелковић.

Он је додао да је Србија, као гарант Дејтона, дужна да размишља о томе како ће се Република Српска што боље заштитити и све што ради је у функцији одбране Републике, подржава капацитет Српске да се брани.

Према његовим ријечима, предсједник Републике Српске Милорад Додик је до сада показао да је он тај који је у стању да брани Српску и њене интересе".