ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/09/2018

УСТАВНА ОБАВЕЗА СРБИЈЕ ДА ВОДИ РАЧУНА О СРПСКОМ НАРОДУ И У СРПСКОЈ

 

БЕОГРАД, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Члан Предсједништва Српске напредне странке /СНС/ Владимир Ђукановић истакао је да је Република Српска вриједна чувања и пажње и да је нормално да се Србија интересује за изборе у Српској, те да не види зашто српски члан Предсједништва Младен Иванић има проблем с тим.

 

"Свакако да Србија има намеру да прати изборе у Републици Српској и БиХ, а пре свега у Српској, зато што је уставна обавеза руководства Србије да води рачуна о народу који живи ван њене територије", рекао је Ђукановић Срни.

Коментаришући изјаву српског члана Предсједништва Младена Иванића да предсједник Републике Српске Милорад Додик "увлачи" руководство Србије у предизборну кампању, Ђукановић је рекао да не може ни Додик, нити било ко да "увуче" руководство Србије у било шта.

Према његовим ријечима, на народу Српске је да одлучи за кога ће гласати и ко ће га водити.

"С тим што апелујем на грађане Републике Српске да приликом гласања увек добро одмере и да не наседају на разне ствари, које је Србија већ прошла 5. октобра, на сличне такве некакве протесте, измишљене афере и тако даље, којима неко покушава да смењује власт", рекао је Ђукановић.

Он је додао да би волио да опозиција у Републици Српској најприје понуди квалитетан програм - како ће Република Српска имати што боље односе са Србијом, како ће Српска вратити назад своје надлежности, како ће се изборити за свој идентитет и очување српског народа...

Ђукановић је додао да он до сада није видио да је опозиција у Српској понудила квалитетнији програм од актуелне власти.

"И самим тим, молим људе да добро процене шта ко нуди на изборима у Републици Српској. То је једино што може да дође из Србије. Да не доживе људи оно што смо ми доживљавали 5. октобра, па да буде земља потпуно девастирана и уништена", додао је Ђукановић.

На недавну Иванићеву изјаву да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској, Вучић је јуче рекао да се лично до сада није мијешао и да не зна на кога је Иванић мислио.