ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/09/2018

ПРИЈАТЕЉСКЕ ВЕЗЕ ВОДИЛЕ КОНКРЕТНОЈ САРАДЊИ

 

БАЊАЛУКА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Губернатор Санкт Петербурга Георгиј Полтавченко изјавио је данас у Бањалуци да је од великог значаја што су пријатељске везе Републике Српске и Санкт Петергурга резултирале конкретном сарадњом, посебно у развоју трговинских и економских веза.

 

Обраћајући се на форуму "Стратешки дијалог о сарадњи Санкт Петербурга и Републике Српске", Полтавченко је указао на значај извоза квалитетних пољопривредних производа из Српске у Руску Федерацију.

"Данас можемо рећи да руски потрошачи са задовољством користе воће из Републике Српске. Размотрићемо и могућност извоза других производа, укључујући месо, јер се наши људи јако позитивно односе према производима са простора бивше Југославије, поготово БиХ и Републике Српске", рекао је Полтавченко.

Он је навео могућност перспективне сарадње у области стамбено-комуналних питања, истичући да Санкт Петербург тренутно рјешава проблем регулисања водних канала, гдје може Републици Српској понудити сасвим нове технологије.

"Занимљива нам је и сарадња коју ћемо реализовати у области информационих технологија, као што је коришћења електронских здравствених картона. Ми смо увелико прешли на овај систем и имамо одличне резултате, првенствено у повећању ефикасности рада љекара", нагласио је Полтавченко.