ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/09/2018

ЗА ОТВАРАЊЕ РАДНИХ МЈЕСТА 180.000 КМ

 

ВЛАСЕНИЦА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Шеф зворничке филијале Завода за запошљавање Републике Српске Горан Петровић данас је у Власеници, у име Завода, уручио уговоре за осам послодаваца са подручја те општине, којима су одобрена подстицајна средства у износу од 180.000 КМ по програму запошљавања и самозапошљавања за ову годину.

 

Петровић је новинарима рекао да су та средства обезбијеђена за отварање 31 радног мјеста, претежно у локалним јавним установама, а средства су добила и два лица по програму самозапошљавања.

Он је додао да је циљ програма запошљавање маргинализоване и теже запошљиве популације.

"У Власеници су много средстава добиле установе које намјеравају да запошљавају приправнике и надамо се да ће она значајно помоћи и општини и тим лицима", навео је Петровић.

Млађо Пантић из Власенице, којем су одобрена средства из програма самозапошљавања, каже да ће му подршка добро доћи јер је остао без посла, те да ће средства искористити за улагање у пољопривредну производњу.

"Намјеравам да се бавим производњом овчијег и козијег меса и млијека. Сматрам да је подршка развоју пољопривреде улагање у будућност и шанса да људи остају на овим просторима", навео је Пантић.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да ће средствима Завода бити финансирано запошљавање 14 приправника различитих занимања и образовних профила у општинској управи.

"Желимо да ојачамо локалну управу и на тај начин младима дамо шансу да искажу креативност и вољу за радом и доказивањем", додао је Краљевић.

Он је подсјетио да је уз те кориснике републички Завод раније, истим програмом, одобрио подстицајна средства за отварање девет радних мјеста и у Шумском газдинству "Бирач", гдје су посао добили шумарски инжењери који су завршили факултет на Шумарском факултету у Власеници.

Према подацима локалног Бироа за запошљавање, у Власеници посао тренутно активно тражи скоро 1.300 лица.