ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/09/2018

ЗА ПУТНУ ИНФРАСТРУКТУРУ ОПШТИНА ВИШЕ ОД ДВА МИЛИОНА КМ

 

САРАЈЕВО, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Министар комуникација и транспорта БиХ Исмир Јуско потписао је споразуме о преносу средстава капиталног гранта намијењених за финансирање припреме и изградње путне инфраструктуре, а средства су добили град Бијељина и општина Источни Стари Град.

 

Од сриједе, 12. септембра, до данас потписани су споразуми са представницима града Бијељина, те општина Источни Стари Град, Вогошћа, Сански Мост, Тешањ, Какањ, Фоча ФБиХ и Усора у укупном износу од 2.110.000 КМ, саопштено је из Министарства саобраћаја и комуникација БиХ.

Начелник општине Источни Стари Град Бојо Гашановић потписао је споразум којим су овој општини додијељена средстава у износу од 450.000 КМ за реконструкцију дијела регионалног пута Република Српска/Федерација БиХ /Враца два/ Златиште до границе Република Српска /Федерација БиХ /Књегињац/.

За град Бијељину издвојено је 350.000 КМ и намијењено је за финансирање елабората радова за асфалтирање пута ка граничном прелазу Доње Црњелово /Бијељина/-Јамена /Србија/.

У име овог града споразум је потписао градоначелник Мићо Мићић.

Општини Сански Мост додијељено је 310.000 КМ за реконструкцију и санацију саобраћајница у овој општини.

Општинама Усора и Фоча ФБиХ додијељена су средства у износу од 300.000 КМ и 100.000 КМ за финансирање главног пројекта изградње новог моста преко ријеке Усоре на путу Тешањка-Сивша у мјесту Тешањка, општина Усора и рехабилитацију локалног пута Њухе-Брајловићи.

У име ових општина споразуме су потписали помоћник начелника Усоре Анто Бонић и начелник Фоче ФБиХ Зијад Куновац.

Општине Тешањ, Вогошћа и Какањ добиле су средства капиталног гранта у износу од по 200.000 КМ и то за реконструкцију раскрснице у кружни ток у општини Тешањ, реконструкцију раскрснице са кружним током на магистралном путу Сарајево-Тузла у центру Вогошће и реконструкцију и проширење главне градске саобраћајнице у Улици Алије Изетбеговића у Какњу.

У име ових општина, споразуме су потписали начелник Суад Хускић, помоћник начелника Фетах Кадрић и помоћник начелника за привреду, урбанизам и заштиту околине Мирза Фазлић.

Министарство је на овај начин још једном исказало своју подршку изградњи путне инфраструктуре општина у БиХ, наводи се у саопштењу.