ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/09/2018

ЈОВАНОВИЋ: НЕ ВИДИМ ОСНОВА ЗА ИВАНИЋЕВУ ИЗЈАВУ О МИЈЕШАЊУ СРБИЈЕ У ИЗБОРЕ

 

БЕОГРАД, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Бивши српски дипломата Владислав Јовановић изјавио је данас Срни да се званична Србија уопште не мијеша у изборе у БиХ и Републици Српској, те да не зна због чега је српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић "нашао" да Србију треба опоменути.

 

"Не знам због чега је Иванић нашао да Србију треба опоменути да се не меша, јер колико видим она се не меша", рекао је Јовановић.

Он је истакао да то Србија наглашава званично са највишег мјеста намјерно, да не би неко могао да подметне да се Србија мијеша или да је наклоњена једној или другој страни, што се види и из званичних изјава.

Јовановић је оцијенио да постоји интерес у Србији за те изборе и да је то легитимно.

"Ми смо исти народ и сигурно да пратимо са пажњом шта се дешава на једној или другој страни у смислу да желимо да будемо информисани. А да се то тумачи као нешто што би била пристрасност на једну или другу страну, не видим основа за то", рекао је Јовановић.

Он је подсјетио да су се раније у вријеме Бориса Тадића неки мијешали у изборе, наводећи да се Запад, а посебно Америка, 2000. године мијешали свим могућим средствима у изборе у Србији и финансијски и пропагандно и политички, а ништа нико није рекао тим поводом.

"И дан данас се тај Запад меша у изборе низа земаља, поготово Америка, што је недопустио", рекао је Јовановић. /крaј/вш/мир/фоно