ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/09/2018

УГОВОРИ О ЗАПОШЉАВАЊУ 83 ВИСОКООБРАЗОВАНА ПРИПРАВНИКА

 

БРАТУНАЦ, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Братунцу су данас потписани уговори о запошљавању 60 приправника са високом стручном спремом у оквиру пројекта "Суфинансирање зарада приправника" који заједнички финансирају Завод за запошљавање Републике Српске и општина Братунац.

 

Начелник ове општине Недељко Млађеновић рекао је да је за овај пројекат обезбијеђено 600.000 КМ.

Он истиче да су установе и приватни послодавци исказали велико интересовање за пријем високостручних приправника и да је ове године потписан рекордан број уговора о њиховом запошљавању у привреди, установама и институцијама на подручју Братунца.

Млађеновић је захвалио Заводу за запошљавање за подршку запошљавању у овој средини, а приправницима пожелио да својим радом и знањем заслуже да их послодавци задрже након завршетка приправничког стажа и да их приме у стални радни однос.

"За субвенционисање приправника у овој години општина Братунац обезбиједила је 160.000 КМ", рекао је Млађеновић, истичући да реализација пројеката Завода за запошљавање доводи до смањења броја незапослених у овој општини.

Представник Завода Горан Петровић рекао је да је ове године 109 послодаваца из регије Бирач исказало потребу за пријемом 320 радника и обезбијеђено је око милион КМ за пројекте запошљавања дјеце погинулих бораца, маргиналних група и радника који тешко могу доћи до запослења у овој регији.

Петровић је оцијенио да реализација ових програма доводи до повећања броја запослених, односно смањења незапослености у овој регији.

Уговоре о запошљавању приправника у установама и привреди општине Милићи данас је потписало 17 приправника са завршеним факултетима, а за запошљавање приправника у сребреничкој општини потписало је шесторо младих са високом стручном спремом.

Професор српског језика и књижевности Божана Грубиша каже да је прије пола године завршила факултет и да се обрадовала јер није очекивало да ће за тако кратко вријеме добити прилику да почне радити, што јој даје елан и вољу за рад и доказивање.