ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/09/2018

РАДУН: СРБИЈА СЕ, ЗА РАЗЛИКУ ОД ТУРСКЕ И ХРВАТСКЕ, НЕ МИЈЕША У ИЗБОРЕ

 

БЕОГРАД, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Политички аналитичар Бранко Радун изјавио је данас да у овом тренутку, за разлику од прошлих времена, не види да политичари из Србије активно учествују у предизборној кампањи у БиХ и Републици Српској, за разлику од Турске и Хрватске, које се отворено мијешају.

 

"Не видимо да неки политичар, није битно да ли је из владајуће коалиције или опозиције, активно подржава некога у Републици Српској", рекао је Радун Срни.

Поводом става српског члана Предсједништва БиХ Младена Иванића да Србија не треба да се мијеша у изборе у Републици Српској, Радун је рекао да мисли да нема потребе да се тако нешто потенцира у овом моменту.

Он је оцијенио да се, с обзиром да су Србија и Република Српска "један народ и веома су блиске", људима не може забранити да коментаришу дешавања и у Србији и у Српској.

"Негде је и нормално да се каже да је неко за некога и не можете ни да забраните неком из Србије да каже да је Додик или неко други добар кандидат, пошто смо исти народ, као што не можете ни људима из Српске да забраните да кажу за политику у Србији да је ок или није", рекао је Радун.

Он је указао да се Турска и Хрватска мијешају у изборе у БиХ.

"Турске се очигледно меша, па онда имате Хрватску, преко хрватских странака директно утиче и испада да сви могу да се мешају а да не рачунам на Британце и Американце, значи сви могу отприлике да се мешају у изборе у БиХ, само Србије не", додао је он.