ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/09/2018

ЦВИЈАНОВИЋЕВА И МАЛЕШЕВИЋ ПОРУЧИЛИ ДА ЋЕ ДЈЕЦА ДОБИТИ ПОТРЕБНУ ПОМОЋ

 

БАЊАЛУКА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар просвјете и културе Дане Малешевић поручили су да ће Влада Српске обезбиједити сву потребну помоћ и подршку ученицима и наставницима Средњошколског центра "Источна Илиџа" који су у Италији имали саобраћајну незгоду.

 

Цвијановићева и Малешевић разговарали су са директором Средњошколског центра "Источна Илиџа" Бранком Ковачевић, која се налази са ученицима који су током повратка са екскурзије доживјели саобраћајну незгоду у Италији.

Из Министарства је саопштено да је Ковачевићева потврдила да се сви ученици и наставници осјећају добро.

"Повријеђени ученици су хоспитализовани у локалној болници и нико није задржан на даљем лијечењу. По комплетирању медицинске документације, ученици ће бити смјештени у хотел. Родитељи ученика су о свему обавијештени", саопштено је из Министарства.

Ученици Средњошколског центра "Источна Илиџа" враћали су се са екскурзије из Шпаније, а у раним јутарњим часовима код Бреше у Италији догодила се саобраћајна несрећа у којој је учествовао један од аутобуса који је превозио ученике.

У овој незгоди, чији се узрок још утврђује, смртно је страдао сувозач у аутобусу, док је 12 ученика лакше повријеђено.