ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/09/2018

УСПОСТАВИТИ ФОРМАЛНУ САРАДЊУ У РАЗМЈЕНИ ИНФОРМАЦИЈА

 

БАЊАЛУКА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Којић очекује да у наредном периоду буде формализована размјена информација између Србије и Републике Српске када је ријеч о тражењу несталих лица.

 

Којић је рекао Срни да је данас на састанку у Бањалуци са предсједником Комисије Владе Србије за тражење несталих лица Вељком Одаловићем изражена обострана воља да се процес достављања информација убрза.

"Закључили смо да је веома важно питање отварања архива у региону, имајући у виду чињеницу да је Хрватска затворила приступ архивама не само Србији већ и свим земљама у региону, што у знатној мјери успорава процес тражења несталих", истакао је Којић.

Он је нагласио да је овај процес у великом застоји и због, прије свега, бошњачке контроле Института за нестала лица БиХ.

Којић је поновио да је веома важно да се са Комисијом Владе Србије за тражење несталих лица успостави формална сарадња, о којој је данас оквирно постигнут договор.