ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/09/2018

МАРТИНЧЕВИЋ: ДЈЕЦА СУ ДОБРО И ВЈЕРОВАТНО СЕ СУТРА ВРАЋАЈУ КУЋИ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Вршилац дужности генералног конзула БиХ у Милану Јасна Мартинчевић изјавила је Срни да су у болници задржана два ученика од 22, колико их је лакше повријеђено у саобраћајној незгоди у Италији, када се аутобус са ђацима Средњошколског центра "Источна Илиџа" сударио са шлепером.

 

"Цијели дан сам овдје са дјецом. Било је хоспитализовано 22 дјеце, још двоје је остало, али очекујем да ће и они бити пуштени, јер је ријеч о лакшим тјелесним повредама. Они ће, највјероватније, вечерас наставити пут", рекла је Мартинчевићева.

Она је додала да је планирано ноћење у Италији, те да се дјеца вјероватно сутра враћају у БиХ. "Аутобус који треба да их вози кренуо је из БиХ", каже Мартинчевићева.

Она је још једном напоменула да нико од повријеђених није животно угрожен.

"Нажалост, једна особа је погинула. Када је ријеч о транспорту страдалог, потребни су одређени документи. Конзулат је укључен, породица мора да дође да преузме тијело, све иде неким својим током", навела је Мартинчевићева.

Ученици Средњошколског центра "Источна Илиџа" враћали су се са екскурзије из Шпаније, а рано јутрос код италијанског града Бреша догодила се саобраћајна несрећа у којој је учествовао један од аутобуса који је превозио ученике.

У овој несрећи, чији узрок још није утврђен, погинуо је сувозач у аутобусу.

Директор Средњошколског центра "Источна Илиџа" Бранка Ковачевић раније је изјавила да родитељи све информације о стању дјеце могу сазнати од замјеника директора или педагога Средњошколског центра Источна Илиџа.

Она је захвалила за подршку коју су ученици и професори добили од званичника Републике Српске.