ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/09/2018

СМАЊУЈЕ СЕ ПРИЛИВ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА У ГРАД

 

БИЈЕЉИНА, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Градски менаџер Бијељине Милош Стевановић изјавио је да се смањује прилив миграната у град, с обзиром на појачано присуство полиције на границама, а очекује се и промјена руте миграната у наредном периоду.

 

Стевановић, који је члан Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната, рекао је на конференцији за новинаре да је у Бијељини данас затечено 15 нових илегалних миграната који су предати инспекторима за странце на даље поступање.

Он је навео да су, према подацима Координационог тијела, до сада у Републици Српској пронађена 2.852 мигранта.

"С обзиром на то да је ово информација од прије неколико дана, може се рећи да се ближимо броју од 3.000 миграната у Српској", рекао је Стевановић, додајући да је највише миграната пронађено на подручју Бијељине, Зворника, Требиња, Бањалуке, Градишке, Фоче, Добоја, Мркоњић Града и Источног Сарајева.

Према његовим ријечима, Полиција Републике Српске поднијела је Тужилаштву Републике Српске 23 извјештаја против 28 лица због сумње да су починили 25 кривичних дјела кријумчарења људи.

Стевановић је рекао да су Влада Републике Српске и Градска управа Бијељина контактиране од неколико дипломатских мисија земаља из којих долазе мигранти.

"Амбасада Индије је понудила да своје држављане, који се затекну на територији Републике Српске, врати о свом трошку првим летом у Индију", нагласио је Стевановић.

На територију БиХ до сада су ушла укупно 12.753 мигранта, а највише их је из Пакистана, Сирије, Ирана, Ирака и Авганистана.