ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 201814/09/2018

ГОВЕДАРИЦА: ВОДИТИ РАЧУНА О СВИМ ЛОКАЛНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА ПОДЈЕДНАКО

 

ЧАЈНИЧЕ, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Кандидат СзП-а за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица истакао је вечерас у Чајничу да локалне заједнице у Српској могу живјети од сопствених ресурса и нагласио да будућа влада треба да води рачуна подједнако о свим заједницама.

 

Говедарица је рекао да становници Чајнича, које је некада било гигант у дрвопреради, не могу живјети тако што ће се масовно запошљавати у шумарију, већ треба да се запошљавају у предузећа која се баве финалном производњом дрвета, саопштено је из СзП-а.

"Потребан је закон о преради дрвета који ће омогућити да отворимо 10.000 радних мјеста - од Хан Пијеска до Требиња. То је оно што ће задржати младе у Републици Српској", истакао је Говедарица.

Кандидат СзП-а за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је да ће 7. октобра побиједити Српска, а већ 8. октобра биће настављена борба против стварних непријатеља - незапослености, сиромаштва, одласка младих, корупције.

"Тај дан заједно бирамо будућност, мир и сигурност, бирамо оне који штите, запошљавају и раде за свој народ", нагласио је Иванић.

Носилац листе СДС-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Мирко Шаровић рекао је да су напредак и развој потребни цијелој Републици Српској, а посебно малим мјестима као што је Чајниче.

"Учествовао сам у неколико пројеката који су овдје реализовани посљедњих година, и то је више него добродошло овој малој општини. Али, без шире подршке исељавање из Чајнича ће се наставити. Имамо планове, и за четири године можемо у потпуности промијенити ситуацију у Чајничу", поручио је Шаровић.

Кандидат СзП-а за посланика у Народној скупштини Српске из Изборне јединице девет Горан Караџић рекао је да је "вријеме да у Чајничу бљесне".

Kандидат ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Вељко Андрић рекао је да су Говедарица и Иванић људи који могу, знају и хоће да усмјере земљу на прави пут - просперитета и стабилности.