ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/09/2018

ОДАТА ПОЧАСТ БОРЦИМА ПОГИНУЛИМ У ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОМ РАТУ

 

ПРИЈЕДОР, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца испред централног спомен-обиљежја борцима погинулим у одбрамбено-отаџбинском рату "За Крст часни", у Приједору је вечерас обиљежен 15. септембар - Дан погинулих и несталих у одбрамбено-отаџбинском рату Републике Српске.

 

Предсједник Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Приједор Здравка Карлица изјавила је новинарима да је постала традиција да се уочи овог дана породице сјећају својих најмилијих.

"Сваке године иста је прича, молимо све оне који знају гдје се налазе нечија тијела, без обзира о ком народу је ријеч, да то кажу да би могли да буду достојанствено сахрањени по њихови обичајима и да им породице имају гдје отићи и положити цвијеће", поручила је Карлица.

Она је додала да је то једина порука коју треба послати са овог мјеста.

"Никада нећемо бити задовољни радом Института за нестала лица БиХ и најтеже нам је што нису направили ни централну евиденцију несталих. Порука за будућност је да сви који нису пронашли своје најмилије, ураде то што прије", рекла је Карлица.

Она је навела да се на подручју регије трага за 56 војника и 836 цивила.

Полагању вијенаца код споменика "За Крст часни" претходило је служење парастоса погинулим и несталим борцима који је служен у Цркви Свете Тројице у Приједору.