ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет14/09/2018

МАЈКА И БЕБА - ПРВЕ ЖРТВЕ УРАГАНА "ФЛОРЕНС"

 

ВИЛМИНГТОН, 14. СЕПТЕМБРА /СРНА-Ројтерс/ - Једна беба и жена погинули су када се дрво срушило на њихову кућу у Вилминтону усљед урагана "Флоренс" који је погодио Сјеверну Каролину, саопштено је из полиције.

 

У саопштењу се наводи да су то прве жртве олује и да је отац дјетета превезен у болницу.

Власти су саопштиле да је у округу Пендер у Сјевеној Каролини од срчаног удара преминула једна жена, а екипа хитне помоћи због блокираних путева није на вријеме стигла до ње.

За сада није пријављено више случајева смрти или озбиљнијих повреда директно повезаних са олујом, али је више од 60 људи морало бити евакуисано из хотела у Џексонвилу, због рушења дијела крова, усљед јаких вјетрова.

Из Национале метеоролошке службе САД очекују да ће у два или три дана олуја "Флоренс" да донесе количину кише која би иначе пала за осам мјесеци.

"Ураган `Флоренс` пустоши Сјеверну Каролину", изјавио је гувернер те америчке савезне државе Рој Купер, истичући да је забринут за безбједност људи ако олуја потраје.

Он је раније рекао да још нема сазнања да ли има жртава, али да је забринут за безбједност људи у случају да олуја потраје.