ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/09/2018

НОВИ НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ПРЕУЗЕО ДУЖНОСТ

 

БЕОГРАД, 18. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић данас је званично преузео дужност првог човјека оружаних снага Србије од генерала Љубише Диковића, који је недавно пензонисан на лични захтјев.

 

Мојсиловић је на свечаности поводом уручења указа предсједника Србије и примопредаје дужности начелника Генералштаба Војске Србије рекао да је свјестан комплексне ситуације на глобалном нивоу, те изазова и ризика у Србији.

Он је навео да је свјестан потребе да се правовремено наставе сви започети процеси у систему одбране, посебно у погледу опремања, модернизације Војске Србије, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Посебно сам охрабрен чињеницом да напори који се улажу од највишег државног руководства почињу да дају резултате и утичу на укупно јачање способности Војске Србије", рекао је Мојсиловић.

Примопредаји дужности присуствовао је и министар одбране Србије Александар Вулин, који је нагласио да ће генерал Мојсиловић слиједити политику врховног команданта, политику војне неутралности, очувања интереса Србије и српског народа, заштите српског народа без обзира гдје он живи, те политику снажне и моћне Србије.