ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика19/09/2018

ЧУБРИЛОВИЋ: НАРОДНА СКУПШТИНА ОПРЕДИЈЕЉЕНА ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ

 

БАЊАЛУКА, 19. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је данас да је највиша законодавна институција у Српској опредијељена за европске интеграције, што је показала једногласним усвајањем Изјаве о европском путу.

 

Чубриловић је у Бањалуци у разговору са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом нагласио да је опредјељење за европске интеграције Народна скупштина показала и доношењем реформских закона чији је циљ усклађивање стандарда, побољшање пословног амбијента и уређење свих области друштвеног живота у Српској, саопштено је из ове институције.

Он је изразио очекивање да ће сљедећи општи избори проћи у фер и демократској атмосфери, и да ће грађани слободно исказати вољу и изабрати најбоље кандидате да их представљају у наредне четири године.

Чубриловић је Филду пожелио добродошлицу и изразио опредјељење за отворене разговоре, размјену мишљења и унапређење билатералне сарадње у свим областима друштвеног, економског и привредног живота, наводи се у саопштењу.