ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија20/09/2018

ЦВИЈАНОВИЋEВА НА ОТВАРАЊУ МЕЂУНАРОДНОГ ПОЉОПРИВРЕДНОГ САЈМА

 

БИЈЕЉИНА, 20. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - У Бијељини ће данас бити отворен међународни пољопривредни сајам "Интерагро", који ће окупити рекордних 150 излагача из регије и земаља ЕУ, а отварању ће присуствовати предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.

 

Најављено је да ће отварању сајма присуствовати и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске Стево Мирјанић и предсједник Покрајинске владе Војводине Игор Мировић.

Међународни сајам трајаће три дана, а на простору Агротржног центра традиционално ће бити изложена пољопривредна механизација, чија је вриједност неколико десетина милиона КМ, биће одржана изложба квалитетних грла стоке, као и низ научно-стручних предавања из различитих области агробизниса.

Другог дана сајма предвиђена је бесплатна конзумација домаће и здраве хране за посјетиоце сајма.

Партнер сајма је Привредна комора Војводине, а на "Интерагру" ће се представити 15 водећих војвођанских фирми из области аграра.

Покровитељи сајма су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Министарство спољне трговине и економских односа БиХ и Град Бијељина.

Свечано отварање сајма предвиђено је у 11.00 часова на простору Агротржног центра "Кнез Иво од Семберије".