ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија21/09/2018

ВЛАДА СРПСКЕ НАСТАВЉА СА УЛАГАЊЕМ У МИЛИЋЕ

 

МИЛИЋИ, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Милићима да је Влада Републике Српске ове године у ову општини уложила око 1.400.000 КМ, а у ранијем периоду 15.000.000 КМ кроз важне пројекте, те да ће наставити са инвестицијама.

 

Она је, након разговора са руководством општине и локалним привредницима, рекла новинарима да је ситуација у републичком буџету данас далеко боља него у вријеме након кризе и да Влада може да изађе у сусрет свакој локалној заједници која понуди пројекте који су значајни за ту средину.

"Као што видите, оно што се реализује овдје треба да заштити грађане од поплава, да им обезбиједи воду за пиће и све оно што је комунална инфраструктура која је потребна једној општини", рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да је са милићким привредницима разговарала о начинима за постизање још бољег привредног живота на овом подручју.

"Постоји и велика обавеза наших јавних предузећа, а првенствено `Шума Републике Српске` да одговорније реализују уговоре о снабдијевању сировином јер овдје постоји много фирми које од тога зависе, а запошљавају велики број радника и вуку привредни живот краја", рекла је премијер Српске.

Цвијановићева је изразила задовољство што је у Милићима премашен број запослених из пријератног периода, што се не може наћи у свакој општини у Републици Српској.

"Желим да похвалим везу локалне управе и привредника, али и копчу коју они имају са Владом Републике Српске, зато што, само ако сви радимо заједно, можемо да говоримо о развијеним Милићима и свакој нашој другој општини", рекла је Цвијановићева.

Предсједник Владе Српске каже да је остала велика обавеза изградње модерне путне инфраструктуре да би овај крај био боље повезан према Сокоцу, али и Требињу.

Она је изразила очекивање да ће сви пројекти путне инфраструктуре бити реализовани.

Цвијановићева је рекла да су већ почеле процедуре потребне за изградњу брзој пута до Подроманије, те да очекује да изградња почне дан након што се заврши документација.

"У томе видим велику развојну шансу за цијели овај крај", рекла је Цвијановићева.