ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија21/09/2018

ПРИХВАЋЕНО ЗАДУЖЕЊЕ ОД 180 МИЛИОНА ЕВРА ЗА "КОРИДОР ПЕТ ЦЕ"

 

САРАЈЕВО, 21. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Влада Федерације БиХ /ФБиХ/ прихватила је на данашњој сједници у Мостару задужење од 180 милиона евра за реализацију трећег дијела пројекта Коридор "Пет це".

 

Влада ФБиХ прихватила је задужење по Уговору о зајму између БиХ и Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/, а средства су намијењена за изградњу дионица ауто-пута, по међународним стандардима, између Поприкуша и Немиле, дужине 5,1 километар, затим тунела Иван дужине око два километрам, те дионице ауто-пута између петље Мостар Југ и тунела Квањ, дужине 8,7 километара.

На сједници је усвојена и информација о реализацији обавеза и права из Уговора о купопродаји зграде "Енергоинвеста" за трајни смјештај Владе ФБиХ у Сарајеву, саопштено је из Владе ФБиХ.

Влада ФБиХ донијела је и уредбу о организовању федералних специјализованих јединица цивилне заштите, које ће изводити сложеније спасилачке интервенције које захтијевају брзу и ефикасну акцију спашавања живота и здравља људи и материјалних добара у свим случајевима када организоване снаге заштите и спашавања нису довољне.

Донесена је и одлука да ФБиХ прихвата грант средства намијењена финансирању пројекта прикупљања и третмана отпадних вода у Зеници, по основу Споразума о финансирању и пројекту између њемачке банкарске групе КФВ, БиХ, ФБиХ и Града Зенице, у износу од 4.750.000 евра.