ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/10/2018

ЦВИЈАНОВИЋ: ПОКАЗАЛИ СМО ДА ИМАМО СНАГЕ ДА РАДИМО, НАСТАВЉАМО ЗАЈЕДНО

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је поносна што се данас у Источном Сарајеву свечано отвара нова зграда Болнице "Србија" и истакла да су ова регија и овај град стратешки важни за Српску.

 

"Успјели смо опет, као и много пута до сада, и показали да радимо, градимо и развијамо Републику Српску", истакла је Цвијановићева и додала да ће Болница "Србија", као савремена здравствена установа, служити грађанима и омогућити здравстевним радницима да раде у много бољим условима.

Цвијановићева је захвалила свима који су вјеровали у овај пројекат, али и онима који нису, јер су давали "вјетар у леђа" да се он што прије заврши, нагласивши да је најбитније да је нова болница изграђена.

Она је навела да је нова болница савремена установа која ће омогућити здравственим радницима да раде у много бољим условима и захвалила им што су остали привржени Републици Српској и остали да живе и раде на овим просторима.

"Дуго смо чекали, али смо дочекали нову и модерну болницу. Поносна сам да смо за вријеме ове владе завршили овај пројекат, јер смо успјели да покажемо да имамо капацитета да градимо и радимо, да дођемо у сва наша села и градове и улажемо у њихову бољу будућност", истакла је Цвијановићева.

Она је нагласила да не постоји мјесто у Републици Српској гдје се не гради неки капитални пројекат и то показује снагу ове власти и народа, наводећи да је и ова болница заједнички пројекат народа и власти.

"Зато и вјерујем у вас, у јаку Републику Српску у којој не постоји посао који не можемо заједничким снагама успјешно завршити. Ви сте вјеровали у своје институције и своју Републику и знали сте да ће се то десити и десило се", истакла је Цвијановићева у обраћању на свечаном отварању Болнице "Србија" у Источном Сарајеву, додавши да у Републици Српској има још много ствари које треба заједно радити и које ће се радити.

Она је нагласила да жели да Источно Сарајево и Република Српска расту, да се развијају и да буду садржајније и љепше мјесто за живот.