ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/10/2018

ОТВОРЕНА НОВОИЗГРАЂЕНА БОЛНИЦА "СРБИЈА"

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - У Источном Сарајеву данас је отворена Болница "Србија", у чију је изградњу уложено више од 54 милиона КМ, а свечано пресијецање врпце обавили су предсједник и премијер Републике Српске Милорад Додик и Жељка Цвијановић, ресорни министар Драган Богданић и изасланик предсједника Србије Небојша Стефановић.

 

Након тога, високе званице су обишле новоизграђену болницу, гдје су се упознале о капацитетима ове велелепне здравствене установе.

Камен темељац за изградњу нове болнице у Источном Сарајеву положен је 7. јула прошле године, а у изградњу је уложено више од 54 милиона КМ. Зграду чине два спојена објекта - стационарни и технички, који су повезани поликлиничким објектом, чинећи комплекс од око 15.000 метара квадратних са око 210 болничких кревета.

Планирано је да нова болница у Источном Сарајеву дугорочно пружа савремене медицинске услуге за 120.000 становника Сарајевско-романијске регије.

Новоизграђени болнички комплекс саграђен је по највишим европским стандардима, прије предвиђеног рока и савремено је опремљен.

Болница је назив добила као знак захвалности Србији за лијечење грађана Сарајевско-романијске регије у ратном и поратном периоду, као и за сталну подршку и допринос у едукацији здравствених радника с циљем развоја здравственог система на подручју Источног Сарајева.