ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/10/2018

НАСТАВИТИ ЈАЧАЊЕ ВЕЗА СРБИЈЕ И СРПСКЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Србија и Република Српска треба да наставе да јачају међусобне везе, што не представља пријетњу било коме, већ показује искрену љубав према свом народу, изјавио је данас у Источном Сарајеву изасланик предсједника Србије Небојша Стефановић.

 

"Наш задатак је да проналазимо начине да се гради више путева, болница, школа, да доводимо инвеститоре који ће отварати радна места. Да народ осећа да има корист од тога што ми обављамо власт, да добија сваког дана нешто ново", изјавио је Стефановић новинарима након отварања Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Стефановић, који је и потпредсједник Владе Србије, изјавио је да је задовољство бити у савременом и функционалном објекту, какав је новоотворена болница "Србија" чије ће услуге користити грађани Републике Српске.

"Осим донације санитетских возила, председник Србије и Влада размишљају како да у наредном периоду заједнички раде на пројектима који ће помоћи развоју инфраструктуре, изградњи објеката културе и јачању свих врста сарадње између Србије и Републике Српске. На томе ћемо и даље интензивно радити", истакао је Стефановић.

Он је нагласио да га посебно радује, као и предсједника Србије Александра Вучића и Владу Србије, сваки нови објекат који се изгради у Републици Српској.

"То осећамо као напредак, активност која побољшава стабилност нашег региона, јачање наших веза. Ми ћемо дати допринос том циљу, да наша сарадња иде узлазном линијом. Захваљујући томе што Србија данас може да се похвали бољом економском ситуацијом, стабилношћу буџета, јачањем бруто-друштвеног производа, можемо да планирамо више новца и за Републику Српску, те да заједничким пројектима и донацијама учествујемо још интензивније ове и свих наредних година", истакао је Стефановић.

У Источном Сарајеву данас је отворена Болница "Србија" у чију је изградњу уложено више од 54 милиона КМ, а свечано пресијецање врпце обавили су предсједник и премијер Републике Српске Милорад Додик и Жељка Цвијановић, ресорни министар Драган Богданић и изасланик предсједника Србије Небојша Стефановић.

Осим Стефановића, у делегацији Србије која је присуствовала церемонији отварања нове болнице, били су и министри здравља Србије Златибор Лончар и рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Зоран Ђорђевић.