ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/10/2018

БОЛНИЦА "СРБИЈА" - ДОКАЗ УСПЈЕХА ВЛАДЕ СРПСКЕ

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да је доказ успјеха Владе Српске Болница "Србија" у Источном Сарајеву, као и многи завршени пројекти, попут Универзитетског клиничког центра у Бањалуци и ауто–пута Бањалука-Добој.

 

"Када сте заједно, онда можете да мобилишете довољно воље и храбрости да доносите добре одлуке, довољно људи који ће бити посвећени реализацији неког пројекта и који знају колико су они важни. То је наш заједнички успјех", рекла је Цвијановићева на конференцији за новинаре након свечаног отварања Болнице "Србија" у Источном Сарајеву.

Она је изразила задовољство реализацијом изградње Болнице "Србија" - модерне здравствене установе која ће пацијентима пружити далеко боље услове лијечења, а здравственим радницима за рад.

Цвијановићева је истакла да је посебно поносна што у тешким временима Република Српска нема финансијских проблема.

"Можемо да исплаћујемо плате, пензије и социјална давања, пунимо буџет, да уводимо нова социјална права и да, уз све то, радимо и градимо. Пуно веће и моћније државе поносне су кад заврше овакве пројекте, а ово је капитални пројекат", поручила је Цвијановићева.

Она је оцијенила да је отварање овакве болнице велики подухват за Републику Српску, која има 1.200.000 становника и не спада у ред великих држава.

"Драго ми је што припадам генерацији политичара који су радили и одлучивали на реализацији ових пројеката, показујући снагу, а често и пркос да успјемо", рекла је премијер Српске.

Она је подсјетила да се током обраћања данас захвалила и онима који су вјеровали у успјех пројекта, али и онима који нису, зато што су и једни и други били мотивација.

"Желим сваку срећу људима који живе у Српском Сарајеву. То је стратешки важан дио Републике Српске", нагласила је Цвијановићева.

Она је подсјетила да су људи на подручју Источног Сарајева умногоме почињали испочетка и да није било Владе Репубике Српске да овај дио пуни и објектима и
садржајима, становништво би давно отишло.

"Као што видимо оно је ту, о чему говори и повећан број становника. Али, исто тако, у овом граду постоји једна сасвим другачија атмосфера и безбједносна, али и свака друга. Ја сам поносна као предсједник Владе што сам могла да допринесем јачању Српског Сарајева", поручила је премијер Српске.

У Источном Сарајеву данас је свечано отварена нова болница "Србија" у чију је изградњу уложено више од 54 милиона КМ и која може да пружи савремене медицинске услуге за 120.000 становника Сарајевско-романијске регије.