ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/10/2018

ОТВОРЕНА МИНИ-ФАБРИКА ЛЕД РАСВЈЕТЕ

 

ПАЛЕ, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик, начелник општине Пале Бошко Југовић и власник компаније "Вајс лајт" из Србије Иван Вајс свечано су данас у кругу индустријске зоне "Фамос-Коран" отворили мини-фабрику за производњу ЛЕД расвјете, у којој ће бити запослено тридесетак радника, а у коју је уложено око милион КМ.

 

Ријеч је о пројекту и инвеститору који је изградио нови објекат у кругу фабрике и тиме оживио пословну зону "Фамоса" коју је општина Пале недавно откупила.

"За почетак ће бити запослено 15 људи, а тај број ће по тромјесечју бити допуњаван. То су радници машинске и електротехничке струке који ће имати одређену обуку", изјавио је раније Југовић.

Према његовим ријечима, ова фабрика /Фамос/ примјер је да један објекат који је пропадао, може постати респектабилан и урађен у складу са најсавременијим стандардима за производњу ЛЕД расвјете.

"Када је општина Пале постала власник фабрике `Фамос` појавило се много заинтересованих, јер им је тако лакше ријешити имовинскоправне односе", рекао је тада Југовић, додајући да је срећан када види да из корова ниче нови објекат.