ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/10/2018

ЧУБРИЛОВИЋ: БОЛНИЦА "СРБИЈА" - ЈЕДАН ОД НАЈФУНКЦИОНАЛНИЈИХ МЕДИЦИНСКИХ ОБЈЕКАТА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 5. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је данас да болница "Србија" у Источном Сарајеву представља један од најфункционалнијих објеката медицинског типа.

 

Чубриловић је нагласио да му је драго да иза ове Владе остају десетине нових објеката, као што су вртићи, болнице, домови здравља, инфраструктурни пројекти.

"Сва прича у преизборној кампањи ће се заборавити, али овај објекат сигурно неће. Желим грађанима Источног Сарајева да што мање буду овдје као пацијенти. Да више бораве у неким срећнијим околностима, да посјећују породилиште, али ако им затреба - они иду у `Србију`, а то је овдје", изјавио је Чубриловић новинарима након отварања болнице.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић напоменуо је да су болницу "Србија" у Источном Сарајеву пројектовале и изградиле домаће компаније, а финансирана је из буџета Српске.

Богданић је захвалио министру здравља Србије /Златибору Лончару/ на досадашњој помоћи и изразио наду да ће сарадња бити настављена када је ријеч о оспособљавању кадра, који ће бити препознатљив у цијелом региону.

Честитајући отварање нове болнице, министар здравља Србије Златибор Лончар изјавио је да му је драго да су предсједник Републике Српске и цијела Влада, "између свих ствари изабрали живот, здравље и уложили у то".

"Желим им сву срећу и обећавам да ћемо ми још више помагати да то буде што боље", истакао је Лончар.

Министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања Србије Зоран Ђорђевић истакао је да Србија показује да жели да јача везе са Републиком Српском.

"Честитам Републици Српској, председнику и председници Владе. Ово је велика ствар, то показује бригу према грађанима, а Србија ће се трудити да у наредном периоду још више помаже Републици Српској, ма колико то некоме сметало", истакао је Ђорђевић.

Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Горан Тодоровић изразио је захвалност предсједнику Републике Српске Милораду Додику и Влади Српске, која је омогућила да буде изграђен "овакав величанствен објекат", те поручио да ће се запослени у овој здравственој установи трудити да раде још више и боље.

Његово вископреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом, који је присуствовао свечаном отварању нове болнице у Источном Сарајеву, изразио је задовољство чињеницом да је овај град напокон добио болницу какву заслужује.

"У временима у каквим живимо, са многим здравственим тегобама важно је да имамо болницу. Посебно је битно да се ствара лијеп амбијент за живљење. Ово је крај који је много страдао, можда и више него друга мјеста, а данас је то крај у којем се може лијепо живјети и осјећати пријатно. Дај Боже да се што више дјеце роди и да се тако обнови српски народ", истакао је Хризостом.

У Источном Сарајеву данас је свечано отворена Болница "Србија", у чију је изградњу уложено више од 54 милиона КМ, а свечано пресијецање врпце обавили су предсједник и премијер Републике Српске Милорад Додик и Жељка Цвијановић, ресорни министар Драган Богданић и изасланик предсједника Србије Небојша Стефановић.