ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/10/2018

ЗА ДАНАС НАЈАВЉЕН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ИЗБОРА КОМШИЋА

 

МОСTАР, 11. ОКTОБРА /СРНА/ - У Мостару је данас на друштвeним мрежама најављен протест Хрвата против избора Жељка Комшића на мјесто хрватског члана Предсједништва БиХ.

 

Као организатор протестне шетње наведена је "хрватска младост".

Хрвати су позвани да се окупе у 18.00 часова код Свеучилишта и да прошетају до Канцеларије хрватског члана Предсједништва БиХ у Мостару, гдје ће прислужити свијеће и исказати незадовољство.

У протестном позиву се напомиње да се очекује општа мобилизација свих организација како би из Мостара отишла достојанствена порука у свијет о прегласавању Хрвата.

"Хрватице и Хрвати, вријеме је да се реагује на поновљено гажење демократије у виду прегласавања Хрвата и избора за хрватског члана Предсједништва особе која је изабрана бошњачким гласовима. Нека пламен свијећа које буду горјеле покаже да демократија у БиХ не постоји, али нека још снажније покаже да смо још ту и да нећемо прихватити рушење политичке воље хрватског народа", наводи се у позиву.

Кандидат ДФ-а Жељко Комшић изабран је трећи пут за хрватског члана Предсједништва БиХ, освојивши на протеклим општим изборима у БиХ више од 190.000 гласова и побиједивши кандидата ХДЗ-а БиХ Драгана Човића, који је добио подршку око 130.000 бирача.