ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/10/2018

СТАБИЛНО СТАЊЕ БЕЗБЈЕДНОСТИ УПРКОС СТАЛНИМ ИЗАЗОВИМА

 

БЕОГРАД, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Стање безбједности у Србији је стабилно упркос континуираној изложености државе различитим безбједносним изазовима, ризицима и пријетњама чије је испољавање мањег или већег интензитета, истакнуто је данас на сједници Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбједности.

 

Тај одбор је усвојио извјештај о раду Безбједносно-информативне агенције /БИА/ и извјештај о стању безбједности Србије, на сједници током које су "посебно сагледани актуелни ризици и пријетње глобалног и регионалног карактера значајни за безбједност Србије и њених грађана".

Директор БИА Братислав Гашић, као и припадници БИА, информисали су чланове Одбора о актуелном стању безбједности у Србији, саопштено је из Скупштине Србије.

На сједници је поздрављено стално унапређење билатералне и мултилатералне сарадње БИА са партнерским безбједносно-обавјештајним службама, као и државним органима Србије.

Чланови Одбора позитивно су оцијенили ангажовање припадника Агенције на реализацији задатака у обављању послова заштите Уставом утврђеног поретка и безбједности Републике.

Подржали су и активности БИА у супротстављању организованом криминалу и дјелатностима усмјереним ка вршењу кривичних дјела са елементом иностраности, тероризма и најтежих облика кривичних дјела против човјечности и међународног права, додаје се у саопштењу.