ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија10/10/2018

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ДА ОДЛУЧЕ ЖЕЛЕ ЛИ НОВАЦ ИЛИ ПШЕНИЦУ

 

БИЈЕЉИНА, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Управни одбор бијељинског "Житопромета" позвао је данас пољопривредне произвођаче да се до суботе, 13. октобра, изјасне да ли желе да наплате или преузму овогодишњи род своје пшенице што је предвиђено договором са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

 

Из ове млинско-прерађивачке куће подсјећају пољопривредне произвођаче који желе да преузму своју пшеницу да су, као и претходних година, дужни да плате трошкове складиштења и сушења, гдје је то било потребно.

"Молимо све пољопривредне произвођаче да поштују дати рок, јер ће се након тога сматрати да су сагласни да наплате пшеницу од Министарства", наводи се у саопштењу из "Житопромета".

Пољопривредни произвођачи могу да се јаве од 08.00 до 15.00 часова у просторије "Житопромета".

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и премијер Жељка Цвијановић разговарали су 4. октобра у Бијељини са радницима и руководством "Житопромета" и обећали да ће држава преузети исплату 6.000 тона пшенице домаћим произвођачима која је ускладиштена у овом предузећу.

Биће потребно 1,8 милиона КМ за 1.100 семберских ратара, а пшеница остаје у силосима "Житопромета" за даљу прераду и омогућава наставак рада ове фирме.