ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/10/2018

ЗА "ЈУТЈУБ" СПОРНА ПЈЕСМА О СТРАДАЊУ СРБА, АЛИ НИСУ РАЗНЕ ВУЛГАРНОСТИ

 

ЦЕТИЊЕ, 10. ОКТОБРА /СРНА/ - Чланица етно-групе "Траг" из Бањалуке Валентина Милекић изјавила је да је несхватљиво да је пјесма "Догодине у Призрену", која говори о страдању српског народа на Косову и Метохији, на "Јутјуб" каналу оцијењена као "узнемирујући садржај", док истовремено разне вулгарности не подлијежу никаквој цензури.

 

"Пјесма је објављена у суботу, на Задушнице, и послије само два дана имала је више од пола милиона прегледа. Међутим, пјесма је изазвала бурна реаговања", рекла је она за Радио "Светигора".

Милекићева је рекла да су пријетње са "Јутјуба" већ реализоване, јер је сада знатно комоликованије погледати и чути пјесму, пошто се тражи верификација узраста, па је садржају немогуће приступити уколико сте малољетни.

"На `Јутјубу` налазе се разни вулгарни садржаји, порнографија и слично, који не пролазе никакву цензуру, а пјесма која говори о страдању једног народа се сматра узнемаривајућим садржајем", рекла је Милекићева.

Пјесму "Догодине у Призрену" снимили су "Београдски синдикат" и етно-група "Траг".

Она је истакла да се изненадила када је од "Београдског синдиката" стигао позив за сарадњу.

"Запитала сам се која је то тема која би нас могла окупити у заједничком пројекту", истакла је Милекићева и додала да је одговор на то питање добила када је чула пјесму, која је више молитва него пјесма.

Она је додала да ова пјесма може говорити о свим жртвама које су страдале у безумности рата.

"Ко год је послушао пјесму, чуо је да се ради фактички о молитви", рекла је Милекићева и додала да су се трудили да створе ванвременску ствар, која би повезивала наш народ са обје стране Дрине, као и све људе који страдају.

Милекићева је позвала све да у коментарима на ову пјесму не шаљу поруке мржње и рата. "Шаљимо поруке мира и љубави и издигнимо се изнад мржње", рекла је Милекићева.