ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима11/10/2018

МАГЛА НА ПОДРУЧЈУ МРКОЊИЋ ГРАДА И ПРИЈЕДОРА

 

БАЊАЛУКА, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - У Републици Српској вози се по сувим коловозима уз мјестимично смањену видљивост због магле на дионицама у котлинама, дуж ријека и преко превоја, а на подручју Мркоњић Града, на превоју Превила, као и на подручју Приједора видљивост је смањена на 20 до 30 метара.

 

Застоја и посебних ограничења нема, осим на дионицама гдје се изводе радови, а саобраћај регулише привремена саобраћајна сигнализација, чије поштовање је обавезно.

На дионицама у усјецима и поред камених косина из Ауто-мото савеза Републике Српске упозоравају на чешће ситније одроне камења и земље на коловоз.

Због санационих радова на коловозу на дионици магистралног пута Бањалука /пијаца/-Бањалука /Ребровац/ на Булевару Српска војске саобраћај се од 7.00 до 19.00 часова одвија једном траком у смјеру Ребровац према Пијаци за потребе изградње прикључка на магистрални пут бензинске станице "Идеал петрол".

На релацији гранични прелаз Доња Градина-Козарска Дубица-Приједор-Бањалука данас ће се кретати вангабаритни транспорт, већих димензија ширине 4,3 метра уз повремену обуставу саобраћаја.

Превоз ће се обављати уз пратњу полиције и техничку пратњу одговорних лица за транспорт, наводе из АМС.

Због радова је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионицама магистралних путева Карановац-Црна Ријека и Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

Измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Tрновица два/-Tребиње због изградње водовода за насеље Дражесне Горе.

Саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила једном траком.

Због санационих радова, саобраћај је обустављен на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у Улици 27. марта у Бијељини.

Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица.

Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта на регионалном путу Братунац три-Дрињача у времену од 7.00 до 16.00 часова потпуно је обустављен саобраћај, док од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи остаје на снази забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3".

Забрана се не односи на аутобусе "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, те преусмјерен на алтернативне правце.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Tеслић два-граница Републике Српске/ФБиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

На подручју Федерације БиХ због радова измијењен је режим саобраћаја на дионицама ауто-пута Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо.

Радови су у току и на магистралним путевима Нови Tравник-Бугојно, Коњиц-Tарчин, Блажуј-Громиљак /Гладно Поље и пролаз кроз Кисељак/, Мркоњић Град-Кључ, Tеслић-Каруше, Доњи Вакуф-Tравник и Семизовац-Олово-Кладањ, као и на регионалним путевима Прозор-Tомиславград /Подбор-Аћимићи/ и Љешево-Високо.

На овим дионицама саобраћа се спорије, уз обавезно поштовање привремено постављене саобраћајне сигнализације.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Због радова у Црној Гори у времену од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова не препоручује се кориштење Граничног прелаза Делеуша.