ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика11/10/2018

ДАЧИЋ: КОМШИЋ ВЕЋ ПРОВОЦИРА - ЗА МЕНЕ ЛИЧНО СРПСКА МОЖЕ БИТИ НЕЗАВИСНА

 

БЕОГРАД, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - БиХ није признала Косово и ако чланови Предсједништва БиХ не поштују територијални интегритет Србије, треба да знају да ће изазвати реципрочну реакцију, изјавио је министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

 

Коментаришући изјаву новоизабраног члана Предсједништва БиХ Жељка Комшића да је за њега "Косово независна држава", Дачић је рекао да Комшић још није ни ступио на дужност, а већ се потрудио да провоцира Србију.

Дачић је поручио да и он лично сматра да Република Српска може да буде независна држава, али да Београд има званичну спољну политику по којој признаје територијални интегритет БиХ.

Према његовим ријечима, Комшић би морао да зна да је он сада на челу БиХ, у колективном органу и да је спољна политика те земље само оно што је одлука Предсједништва.

"БиХ није признала Косово и ако чланови Председништва не поштују територијални интегритет Србије, треба да знају да нарушавају пријатељске односе, као и да ће изазвати нашу реципрочну реакцију. Уместо тога, боље је да се окренемо сарадњи и заједничкој будућности", рекао је Дачић за Танјуг.

Комшић је за "Дојча веле" рекао да је за њега Косово независна држава, али да је са новим српским чланом у Предсједништву Милорадом Додиком мало вјероватно да БиХ промијени одлуку о Косову.