ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 201811/10/2018

БОШЊАЦИМА У ЏАМИЈАМА ПРЕПОРУЧЕНО ДА ГЛАСАЈУ ЗА КОМШИЋА

 

САРАЈЕВО, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Бошњацима је у џамијама, на вјерском обреду, два дана уочи општих избора, усмено препоручено да уз бошњачког кандидата за члана Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића, треба да гласају и за кандидата из реда хрватског народа Жељка Комшића, пише "Вечерњи лист" издање за БиХ.

 

Извор овог лисата појаснио је да су те препоруке добијене прошлог петка искључиво у џамијама које се налазе у руралним срединама.

"На примјер, ако у једном домаћинству постоје три регистрована бирача, препоручено нам је да два гласају за Џаферовића, а један за Комшића", појаснио је извор "Вечерњег листа", који није желио да открије идентитет због бојазни да би он и његова породица могли имати проблеме.

Као доказ да вјерници исламске вјероисповијести без поговора слушају своје вјерске поглаваре лист наводи податак да је Комшић на протеклим изборима добио чак и више гласова од бошњачког кандидата Џаферовића.

Исти извор наводи да је избор Комшића само један у низу корака ка остварењу дугорочног плана елиминисања легитимних хрватских представника с политичке сцене и претварања ФБиХ у ентитет бошњачког народа.

Лист подсјећа да је само неколико дана пред изборе у БиХ поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић изјавио да није уреду да припадници једног народа бирају представнике другог.