ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/10/2018

ДРЖАВЉАНИ БиХ ПОКУШАЛИ ДА ПРОКРИЈУМИЧАРЕ СЕДАМ АВГАНИСТАНАЦА

 

САРАЈЕВО, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Припадници Граничне полиције БиХ спријечили су на подручју Сапне кријумчарење седам илегалних миграната без идентификационих докумената, а који су изјавили да долазе из Авганистана.

 

Страни држављани су откривени јуче, приликом контроле два аутомобила марке "голф" којима су управљали држављани БиХ чији су иницијали С.И. /37/ и С.И. /50/, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кријумчарење људи, о догађају је обавијештено Тужилаштво БиХ и против њих ће овој институцији бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу. У току је даљи рад на овом случају.

Истог дана, службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево открили су, приликом контроле држављанина Авганистана чији су иницијали С.С. /44/, кривотворену путну исправу Турске која је гласила на друго име и којом је покушао ући у БиХ.

Прегледом личног пртљага на другој линији граничних провјера, службеници ове јединице нашли су и кривотворену личну карту и возачку дозволу Турске, као и оригинални пасош Авганистана на основу којег је утврђен његов идентитет.

Овај мушкарац, који је стигао летом из Дубаија, ухапшен је због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кривотворење исправе и биће предат тужиоцу Кантоналног тужилаштва Сарајево на даље поступање, а кривотворени документи су привремено одузети.

Службеници Јединице граничне полиције Каменско ухапсили су у уторак, 9. октобра држављане Индије Ј.С. /32/ и М.А.С. /25/, након што су приликом граничних провјера дали на увид и покушали изаћи из БиХ с пасошима Индије у којима се налазе кривотворени стикери Шенген визе Француске и Њемачке.

Они су контролисани у аутобусу који саобраћа на релацији Сарајево-Сплит на прелазу Каменско.

Због постојања основа сумње да су починили кривично дјело кривотворење исправе, о догађају је обавијештен тужилац Кантоналног тужилаштва Ливно, према чијем налогу су пасоши са спорним визама привремено одузети, а против држављана Индије овој институцији биће достављен извјештај о кривичном дјелу.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина јуче су спријечили кријумчарење веће количине текстилне робе из Србије у БиХ.

Кријумчарење је откривено у граничном појасу Амајлије /Бијељина/ када је више непознатих лица, чамцем преко ријеке Дрине, прокријумчарило робу, те је покушало даље транспортовати у возило с неприпадајућим регистарским ознакама БиХ.

О овом догађају су обавијештени Тужилаштво БиХ и Суд БиХ. У току је даљи рад на овом случају и проналаску особа за које постоји сумња да су починиле кријумчарење робе.

Исти дан су службеници Јединице граничне полиције Бијељина ухапсили држављане Хрватске чији су иницијали К.Ш. /26/, Ј.Ш. /23/ и К.Ш. /31/ јер је утврђено да је за њима Полицијска управа Приједор расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа.

Они су контролисани при изласку из БиХ на прелазу Попови и предати службеницима Полицијске управе Приједор.