ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана11/10/2018

ДАТА САГЛАСНОСТ ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ АУКЦИЈЕ ЗА ПРОДАЈУ "ЉУБИЈЕ"

 

БАЊАЛУКА, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске дала је данас сагласност Инвестиционо-развојној банци /ИРБ/ Републике Српске, као овлаштеном продавцу државног капитала у предузећима, на основне елементе за организовање посебне аукције за продају акција Рудника жељезне руде /РЖР/ "Љубија" Приједор.

 

Влада је данас разматрала Приједлог основних елемената за организовање аукције за продају акција државног капитала у РЖР "Љубија", саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Влада је донијела Уредбу о допуни Уредбе о висини накнаде за трошкове полагања стручног испита и висини накнада члановима комисија којом се брачни супружници и дјеца погинулог или несталог борца ослобађају плаћања накнаде за полагање овог испита.

Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију прихватило је иницијативу Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у вези са ослобађањем од плаћања трошкова полагања стручног испита за обављање дјелатности из области заштите животне средине за брачне супружнике и дјецу погинулих и несталих бораца Војске Српске, на начин како је то предвиђено и прописима који уређују трошкове за полагање овог испита за рад у органима управе, те за полагање правосудног испита, а све с циљем олакшавања запошљавања поменутих категорија.

Осим накнада за трошкове стручног испита из области екологије, наведена уредба дефинише и трошкове за полагање стручног испита из области уређења простора и грађења, а њеном допуном наведена лица су ослобођена плаћања накнада за сваку од предвиђених области.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: