ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво11/10/2018

РАЈИЛИЋ: ДУДАКОВИЋ ДА ДОБИЈЕ ЗАСЛУЖЕНУ КАЗНУ

 

БАЊАЛУКА, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић вјерује да ће оптужница против Атифа Дудаковића и још 16 припaдника и команданата Петог корпуса такозване Армије БиХ за злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима довести до праведног суђења, да ће бити доказани њихови злочини и да ће оптужени добити заслужену казну.

 

Она је поздравила данашњу одлуку Тужилаштва БиХ о подизању оптужнице против Дудаковића и осталих за злочине над Србима у Крајини, истичући да не вјерује у рад Суда БиХ и да се плаши да ће покушати да не потврди ову оптужницу.

"Ако Суд БиХ потврди ову оптужницу, то ће бити велико чудо и искорак у њиховом раду, да раде по слову закона", рекла је Рајилићева Срни.

Tужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Дудаковића и још 16 команданата и припадника Петог корпуса такозване Армије БиХ због злочина почињених над српским цивилима и ратним заробљеницима на подручју Крајине.

Њима Tужилаштво ставља на терет злочине против човјечности који обухватају убиства више од 300 лица српске националности, прогоне и злостављања цивила и ратних заробљеника, као и уништавање 38 православних храмова, цркава и вјерских објеката.

Оптужени су АтиФ Дудаковић, Екрем Дедић, Санел Шабић, Ибрахим Шиљедић звани Шиљо, СаФет Салихагић, Адис Зјакић, Хасан Ружнић, Реџеп Злојић, Самир Солаковић, фатмир Муратовић, Мухарем Алешевић, Хусеин Балагић, Але Хоџић звани Пумпарица, Един Домазет, Ејуб Кожењић звани Ејко и Шеширџија, Ибрахим Надаревић и Саид Мујић.